Dansleraren

Dansschool Defurne werd opgericht door broer en zus Erika en Dieter Defurne. Sinds de oprichting van de dansschool hebben zij zich als dansleraren met veel passie ingezet voor alle leerlingen en hopen er snel nog meer te kunnen verwelkomen!

erika defurne

Erika Defurne (11 februari 1981, Borgerhout)

Kunstenaar en dansleerkracht Erika Defurne begon met dansen in de koninklijke balletschool Rose d'Ivry, waarna ze verschillende dansstages volgde in het Koninklijk instituut voor Ballet Antwerpen en lessen in danscentrum De Eyck bij de heer Anatole Karpuhin, de Ingang Gent en in Amsterdam voor kinderdans bij mevrouw Maria Speth.
Ze heeft lesgegeven op verschillende dansacademies en dansscholen, maar legt zich nu volledig toe op haar eigen dansschool.
Naast haar dansen begon Erika haar kunstcarriere in de Stedelijke academie voor schone kunsten Brugge. Waarna ze 2 jaar de opleiding Thaeterkostuumontwerpen volgde aan de Koninklijke academie voor schone kunsten Antwerpen. Erika heeft als kostuumontwerper en -maker al heel wat opvoeringen verzorgd. Daarnaast heeft ze zich verdiept in de Belle Epoque periode en zich daarin gespecialiseerd. Heel wat mensen komen dan ook jaarlijks voor hun Belle - Epoque festivals naar haar voor de prachtige kledij uit die periode.

Tot op heden leidt zij Dansschool Defurne en het Atelier Lierika.

Klik hier voor het cv van Erika [PDF 45KB]
dieter defurne

Dieter Defurne (14 juni 1983, Oostende)

vaste gast- Choreograaf en leerkracht.

choreograaf, danser en lesgever Dieter Defurne begon zijn danscarriere op de koninklijke balletschool van Antwerpen waarna hij als danser een meer moderne richting uitging op de dansacademie Codarts te Rotterdam. Om zijn passie voor choreografie te kunnen uitdiepen vervolmaakte hij zijn dansopleiding in Arnhem op Artez met een dansmaker diploma.
Dieter danste in verschillende producties van o.a. Yasna Schindler (Gallus theater, Hamburg) en Annelies Tyberghein (BUDA kunstencentrum, Kortrijk) en tot op heden danst hij in de theaterproductie ‘Scherven’ van Herman Verberckmoes.
Als choreograaf Was hij recentelijk bezig met de dans- en theaterproductie ‘SALOON’ dat in premiere is gegaan, december 2012 te Gent. Daarvoor was ‘Engel’ te zien op de festivals Rêverie 2011 en het Fringe festival te Edinburgh. De solo ‘Forward’, een persoonlijk onderzoek naar de eigen bewegingstaal, ging in premiere op Dancekiosk te Hamburg in 2009.
Voor zijn choreografien werkt Dieter veel samen met andere kunstenaars, zoals regisseur Johnny de Meyer en de muzikanten/componisten Herman Temmerman, Luiz Marquez en Dieter Bossu.

Tot 2011 was Dieter als choreograaf verbonden aan de organisatie Sogni te Gent. Sindsdien heeft hij zijn eigen compagnie Def Donkey, waarvan SALOON het eerste project is.
Sinds kort is hij Coördinator van de dansafdeling op het MUDA kunsthumaniora voor Muziek en dans Gent.

Klik hier voor het cv van Dieter [PDF 235KB]